26 Ağustos 2013 Pazartesi

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu 2013


YEKSEM 2013, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu, 4-6 Ekim 2013 tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde - Girne'de gerçekleşiyor.
Sempozyum, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı Elektrik  Mühendisleri Odası ve Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenleniyor.
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ve Makina Mühendisleri Odası (MMO); kamunun ve ülke çıkarlarının savunulmasında, ülkenin teknolojik kalkınmasında, çevrenin korunmasında gerekli girişimlerde bulunmakta ve uzmanlık alanlarına giren konularda etkinlikler düzenlemektedir. EMO ile MMO'nun birlikte düzenlediği Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu'nda (YEKSEM2013) ülkemiz ve kamu yararı gözetilerek bilgi paylaşımının sağlanması, sorunların tespiti ile çözüm önerilerinin sunulması ve kamuoyu ile paylaşılması amaçlanmıştır.

Hidrolik, rüzgar, güneş, jeotermal, biokütle, biyogaz, dalga, akıntı enerjisi ve gel-git gibi fosil olmayan kaynakların enerji üretimi amaçlı kullanımının yaygınlaştırılması, bu kaynakların güvenilir ve ekonomik olarak kullanıma kazandırılması, kaynak çeşitliliğinin artırılması, kullanıma kazandırılması, atıkların değerlendirilmesi, çevrenin korunması, yenilenebilir teknoloji ile araştırma geliştirme çalışmalarında akademik ve uygulamaya yönelik bilgilerin verilmesinin amaçlandığı YEKSEM2013 Sempozyumu'na katkıda bulunmaya çağırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder