23 Ekim 2013 Çarşamba

bosch kombi manisa fabrika


Bosch kombi Termoteknik, en iyi hizmetle müşterileriyle buluşturduğu ‘Yaşam İçin Teknoloji’ ürünlerini Manisa Fabrikası’nda üretmektedir. 109 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren fabrika, bu ürünleri 22 yıldır hem tasarlayan hem de geliştiren bir üs konumundadır.
Manisa Fabrikası’nda kombi, ısı pompası ve komponent üretimi gerçekleştirilmektedir. Hem sıcak su hem de ısınma ihtiyacını karşılayan 24 cihaz ailesi için 800’den fazla cihaz tipi üretilmektedir. Bu cihazlarýn %40’ı konvansiyonel, %60’ı yoğuşmalı cihazlardan oluşmaktadır. Ayrıca bakır, paslanmaz ve plakalı eşanjörler ile bakır borular, fabrikanýn kendi üretiminin yanı sıra diğer Termoteknik fabrikaları için de üretilmektedir.
Bosch’un dünyadaki tesisleri arasında ‘En iyi termoteknik fabrikası’ olarak değerlendirilen Manisa Fabrikası, kombi kategorisinde 2012 yılında 500.000 adetin üzerindeki üretimi ile Bosch’un en yüksek adet kombi üreten fabrikası olmuştur. Manisa Fabrikası’nda üretim adetleri her yıl düzenli olarak artmaktadır. Fabrikada, kurulduğu günden bu yana toplam 3.600.000 cihaz üretilmiştir.
Bosch Termoteknik Türkiye’nin 2011 yılı cirosu 241 milyon Avro olarak gerçekleşmiş ve şirket ISO 500 listesinde 125’inci sırada yer almıştır. (2012 verileri henüz açıklanmadı). Aynı zamanda 2011 yılında Manisa’nın en çok vergi ödeyen özel işletmesi de Bosch Termoteknik Türkiye’dir.
Manisa Fabrikası, güçlü kapasitesiyle Bosch Termoteknik’in hem iç pazardaki, hem de yurt dışındaki faaliyetlerine yetecek üretime sahiptir.
Bosch Termoteknik Türkiye’de üretilen cihazlar Avrupa’nın yanı sıra Kafkaslar’dan Ortadoğu ve Körfez Bölgesi’ne kadar uzanan oldukça geniş bir coğrafyada 34 ülkeye ihraç etmektedir. Bosch Manisa Fabrikası, tüm dünyaya yaptıığı satışla 2012 yılında Türkiye’nin en büyük 42’nci ihracatçısı unvanına sahip bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder