27 Ağustos 2013 Salı

Kombi petekleri ısıtmıyor


Kombi peteklerim ısıtmıyor dıyorsanız ? Şu sebeplerden olabilir öncelikle kombiniz düzgün çalışıyormu test ediniz; test için kombi suyu ısıtıyormu buna bakabilirsiniz kombi suyu ısıtıyor ve peteklerin de üst kısımlarını azda olsa ısıtıyorsa sorun peteklerde demektir.
Büyük ihtimal peteklerinizi aldığınızdan beri veya çok uzun süredir temizletmemiş olabilirsiniz bu nedenle peteklerin içierisinde oluşan tortular peteklerin ısınmamasına sebeb olur. Bu nedenle peteklerinize enaz iki yılda bir temizletmeniz gerekmektedir.
Firmamız peteklerinizi son teknoloji cihazlar ile sağı solu pisletmeden profesyonelce temizliyor ve yıkıyor. Tek yapmanız gereken telefon numaramızdan  müşteri temsilcimizle iletişime geçip randevü almaktır.
Kalorifer peteği ısınmıyor ise, ısı peteklerin her yerine eşit dağılmadığı bu durumlarda yetkili birilerine başvurmak, bu sorunu en kısa sürede ve garantili bir şekilde halletmenizi sağlayacaktır.
Kalorifer peteği ısınmıyor, doğalgaz faturanızda artış söz konusuysa, ısıyı arttırdığınız halde üşüyorsanız peteklerinizi temizletmeniz gerektiğinin sinyalleri verilmektedir. Kalorifer peteklerini her yıl düzenli olarak temizletmek gerekir. Bütün bir sene boyunca içinde biriken pislikler tıkanıklıklara, boruların içinde geçen su kireçleşmeye başlar.
Petek temizliği işlemini profesyonel bir firmanın sağladığı usta gelerek, teknik bilgisiyle kullandığı özel cihazıyla görüntüleyip özel bir kimyasal sıvıyla temizlik işlemini gerçekleştiriyor. Basınçlı su verilerek tüm pislikler ve su taşları dışarı çıkarılırken, durulama işlemi de yapılıyor. Kaloriferin tekrar çalıştırılıp ısınması beklenip kontrolü sağlanıyor.
Kış aylarında yoğun ve soğuk hava koşulları hepimizi zorluyor.Isınmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde petek bakımını ihmal ettirmemeniz gerektiğini daha iyi anlıyorsunuz.
'Eyvah hava çok soğuk ve petekler ısınmıyor' diye endişeye kapılmayın. Peteklerin ısıtmama durumu birkaç nedenden kaynaklanır. Periyodik olarak yapılması gereken petek temizliğini aksattıysanız peteklerdeki ısı her yere homojen dağılmaz.Isınabilmek içinde bir firmayla çalışıp peteklerinizin tekrar işlevini gerçekleştirmesini sağlayabilirsiniz.
Çağıracağınız tesisatçı öncelikle teknik donanıma sahip olmalı ve son teknolojik petek temizleme makinesini kullanabilmelidir. Özel bir makineyle ve kimyasal sıvıyla temizleniyor. Basınçlı su ile yıkanan petekler durulandıktan sonra havasının alınmasına geçiliyor. Havası alınan petek çalışır konuma gelinceye kadar kontrolü sağlanır.
Petekler ısınmıyor diye dert etmek yerine çok basit bir çözüm sunan doğru firmayla çalışmanız yeterli olacaktır. Hem peteklerinizin ömrünü uzatmış olursunuz hem de uygun fiyata bu işlemi garantili bir şekilde halletmiş olursunuz.
Kalorifer peteklerinizin ısıtamaması derdine son. Belirli aralıklarla yaptıracağınız bakım işlemleri ve petek temizliği, kışın ortasında madur kalmamanızı, ek masraf ve tadilatlarla karşılaşmamanızı sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder